Нишлијке на Ватрогасним олимпијским играма?

На Ватрогасним олимпијским играма у Аустрији од 9. до 16. јула, Србију ће представљати женска екипа Добровољног ватрогасног друштва Ниш. Њихов одлазак је, међутим, неизвестан јер немају довољно новца за пут.

Огромна воља и вежбање током целе зиме како би побољшале своје такмичарско време, екипи женског Добровољног ватрогасног друштва Ниш нису довољни да оду на Ватрогасне олимпијске игре.

"Наша победа на државном ватрогасном такмичењу у ствари није улазница за учешће на олимпијади, потребно је доста новчаних средстава, поготово што екипу чини десет девојака, сви трошкови су десет пута већи него што би били за једног такмичара", каже Миљана Стојиљковић, чланица ДВД Ниш.

Котизација за такмичење износи 2.050 евра, а поред тога новац им је потребан и за спортску опрему, радну и свечану униформу. Према речима Новице Марковића, председника ДВД Ниш, они су обезбедили половину средстава, али им је потребно још толико.

"Сигурно градско руководство и град хоће да помогне, јер је то јако битно и за развој младих људи и града и да оно што на факултету уче примене у пракси", каже Бранислав Качар, градски већник.

Са Ватрогасних олимпијских игара у Француској 2013. године, ова екипа у Ниш је донела бронзу, ове године, како кажу, очекују неку сјајнију медаљу.

Тим је ове године у измењеном саставу, има девојака које су ту само неколико месеци, али кажу да им је искуство дугих помогло да се уклопе.

Уколико оду на Ватрогасне олимпијске игре, у  Аустрији их чека више од 20 екипа из целог света спремних да, као и оне, буду најбоље.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи