Мештани Крупња незадовољни новим ауто-превозником

Испред зграде Општине у Крупњу данас се окупило око стотинак мештана који су изразили незадовољство због новог аутопревозника који је од јуче почео да саобраћа на локалним линијама. Због тога поједини мештани већ други дан деци нису дозволили да иду у школу.

Уплашени, како кажу, за безбедност своје деце због, како тврде старих и неисправних аутобуса, мештани су данас од надлежних у Општини тражили да поново врате аутопревозника који је на локалним линијама саобраћао до јуче.

"Ово је страшно, то су аутобуси који значи не вреде ничему". "Не дозвољавамо да наша деца по седам и десет километара иду пешака, моји путују шест километара али не дозвољавам. А зашто су ишли пешке? Зато што аутобуси ниси сигурни да возе децу", кажу мештани.

Избор новог аутобуског превозника, поделио је мештане Крупња. Док једни траже да се стари врати, други приговарају и исказују незадовољство услугом коју су имали претходних година.

"У зимском периоду кад је снег није аутобус саобраћао до школе, а често се дешавало да није уопште полазио из Крупња, деца се враћала кући, а да нису отишла у школу", каже Драган Кикановић из Дворске.

У предузећу које од јуче саобраћа на локалним линијама, кажу, да имају дозволу за рад, и да је инспекција утврдила техничку исправност аутобуса. На другој страни, у фирми која је у протекле четири године превозила мештане Крупња истичу да им је уговор прекинут незаконито.

"Возили смо са возилима старим од 2013. године до 2016. године, а фирми којој су доделили превоз она не испуњава ниједан услов", каже Зоран Мићић, директор радне јединице у Крупњу предузећа "Банбус".

У Општини Крупањ кажу да је процедура око избора новог аутопревозника урађена по Закону.

"Ранијем превознику "Банбусу" раскинут уговор с обзиром да није испуњавао уговорне обавезе уз отказни рок од три месеца. С обзиром да је саобраћајни инспектор утврдио одређене неправилности. А које су то неправилности? То су углавном непридржавање редова вожње и замена аутобуса на одређеним линијама", каже Милорад Симић, начелник у Општини Крупањ.

Због избора новог аутопревозника у Крупњу је боравила и републичка инспекција, а у Општини кажу, да поводом овог случаја нису утврђене неправилности.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи