Грађевински материјал за избегличке породице

Четрнаест избегличких породица из Шапца, потписало је у Градској управи уговоре о додели грађевинског материјала. Помоћ је бесповратна, и користи се за завршетак започете градње или адаптацију неусловних стамбених објеката.

Заједно са породицом, Милан Кукић деведестих година, избегао је из Хрватске. Грађевински материјал, каже, искористиће за адапатацију простора у којем живи шест чланова домаћинства.

"Живим са породицом у Орашцу, у мало скромним условима, ова помоћ мени, као и осталима значиће много, јер многи то не би могли да зараде, и да направе'', Милан Кукић избеглица из Хрватске.

Очекује се да ће, почетком јуна почети испорука материјала, који ће породице добијати у неколико фаза.

"Моје домаћинство, шест чланова има, ја и супруга, и четворо малолетне деце, и значиће нам много. Имамо кућу коју смо започели, ал нисмо у стању да је завршимо до краја, и ово ће нам много значити'', каже Бранко Ћилокић који је избегао из Хрватске.

Помоћ у грађевинском материјалу је бесповратна. Додељује се за обезбеђивање основних услова становања, у максималном износу од 9.000 евра по породичном домаћинству.

"Ми као град, и даље ћемо наставити да размишљамо о томе како да побољшамо квалитет живота наших суграђана који су нажалост избегли, и водимо се тиме да нико не сме бити заборављен", каже Салко Карадаревић, члан Градског већа.

Укупна вредност помоћи, која се додељује у оквиру четвртог потпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије, је 108.000,00 евра.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво