Сусрет класе 1987. у Бањи Ковиљачи

Тридесет година након што су одслужили војни рок у касарни "Петар Мећава" у Травнику, војници јунске класе из 1987. године, окупили су се у Бањи Ковиљачи.

На крају служења војног рока обећали су један другом да ће се видети убрзо, а од тада до првог сусрета прошло је 30 година. Оно што су рат и године раздвојиле, спојиле су друштвене мреже.

"Ја сам малопре кад смо се срели након 30 дугих година рекао да је ово нешто што најлепше што ми се десило у последњих 20 година мог живота. Било је лепих ствари, али ово је заиста неупоредиво са било чим другим, јер живели смо и дисали једном душом ту годину дана", каже Хасан Габела, из Горажда.

"Још се гледамо не можемо да верујемо да смо ту где смо и да су сви ти људи око нас. Мало смо остарили, променили се", каже Љубиша Спасојев из Раткова.

Иако су године промениле готово све и више нису младићи од 18 година у војничкој униформи и цокулама, оно што ће заувек остати исто Хасан, Слободан, Златко, Љубиша и Аца, кажу, јесте пријатељство за читав живот.

"Без обзира што се нисмо ни чули ни видели, ево ја бих се заклео да су се Љубиша и Ацо стално били у контакту, а нису се ни чули ни видели после војске. Хасо је био несуђени кум мени и ја њему, тако смо се зарекли, али рат је учинио своје, али ја њега још увек доживљам тако", каже
Слободан Чепрња, из Задра.

Успомене из травничке касарне препричавали су дуго у ноћ, а приче кажу имају и за наредних 30 година. Другови из војске, несуђени кумови и овај растанак завршили су речима: "Видимо се убрзо!"

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи