Помозимо Теодори којој је хитно потребна трансплантација коштане сржи

Деветогодишња Теодора Врањешевић из Крагујевца, оболела од мијелоидне леукемије, мора на трансплантацију коштане сржи у Франкфурт. Операција кошта 350.000 евра и породици је неопходна помоћ да сакупи ту суму.

До априла 2016. године, тада осмогодишња девојчица Теодора Врањешевић из Крагујевца, живела је као и њени вршњаци: похађала је други разред Основне школе "Светозар Марковић" у Крагујевцу, учила, играла се са другарима, уживала у тренуцима са својим млађим братом Ђорђем, мајком Наташом и оцем Богданом.

 

А онда је почела да је обузима све већа малаксалост која је битно умањила њене свакодневне активности, добила је болове у ногама, почела је да бледи... Одлазак код лекара и урађене
анализе, нажалост, открили су оно на шта су се Теодорини родитељи бојали и да помисле:  тешки облик малигног обољења - акутна мијелоидна леукемија!

Од 13. маја прошле године, на Институту за здравствену заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић" у Београду почела је бесомучна борба лекара за Теодорин живот, али и битка малене девојчице са налетима опаке болести и исцрпљујућом агресивном терапијом.

Теодора је прошла пет циклуса хемотерапије, али бројне компликације спречиле су жељене
резултате.

Теодора хитно мора на трансплантацију коштане сржи у једну од најбољих европских здравствених установа - Универзитетску дечју клинику у Франкфурту. Операција кошта 350.000 евра.

"Супруга и ја радимо у медијима и овај износ не бисмо могли да зарадимо у три живота! Дакле, толики новац, једноставно, немамо, ни близу. Али, немамо ни право да одустанемо од борбе за живот наше Теодоре, јер се и она протеклих годину дана бори као највећи ратник", каже Теодорин отац Богдан Врањешевић. "Безгранична љубав према нашем детету, коју имамо као и сви остали родитељи према својој деци, даје нам снагу да гурамо, да се надамо и верујемо да ћемо уз помоћ добрих људи, институција, установа, компанија успети да сакупимо потребних 350.000 евра."

За, прикупљање новца има мало времена, само десетак дана, јер се Теодори упорна и агресивна болест поново буди, а лечење у Франкфурту може да започне тек када се на банковном рачуну клинике нађе 350.000 евра.

Кампања за обезбеђење донација почела је у среду увече на Фејсбуку, за неколико дана ће бити одређен број за слање СМС порука преко Фондације "Буди хуман" Александра Шапића, започиње организација хуманитарних догађаја...

Начин уплате помоћи

Новчана помоћ за Теодорино лечење може се уплатити на динарским и девизним рачунима Богдана Врањешевића у Ерсте банци:

ДИНАРСКИ РАЧУН: 340 - 32003872 - 78

ДЕВИЗНИ РАЧУН:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(навести ознаку валуте)
SWIFT CODE: GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANjEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

rts.kragujevac@rts.rs 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи