"Ординација" премијерно у Кикинди

Ансамбл кикиндског Народног позоришта премијерно је одиграо представу "Ординација" у режији Ненада Гвозденовића. Ова комедија ситуације већ је играна на иностраним сценама, а у Србији је први пут оживела у кикиндском позоришту.

Представа прати аутомеханичара који се након опкладе са својим пријатељем лекаром, нађе у ординацији у улози доктора, покушавајући да докаже да свако може да се бави лекарском професијом.

Главном улогом Миће, аутомеханичара, глумац Бранислав Чубрило Рус обележио је 40 година позоришног рада.

"У представи је све то још мало преувеличано да би се остварио већи цонтраст, јер, наравно, аутомеханичар никада не може бити доцтор, нити је био, нити ће бити", објашњава Чубрил.

Редитељ Гвозденовић је представу урадио према тексту афористичара Слободана Симића, по професији психијатра, а по вокацији сатиричара и драмског писца.

"Биле су потребне неке измене, неки додаци, тако да сам написао и једну нову сцену, трудећи се да испратим ауторов стил",  наводи редител.

Гостујућа глумица у представи Ана Стефановић Билић, којој је ово први сусрет са кикиндским ансамблом,  до сада је, каже, играла углавном озбиљне улоге.

"Било ми је задовољство да се опустим баш у комедији, жанру где су ликови доведени до гротеске,  где смо тражили хумор у брзим променема. Очигледно је да ми комедија прија, баш као и кикиндско позориште", истиче Ана.

"Ординација" је 331. премијера кикиндског Народног позоришта и седма редитељска представа са Ненадом Гвозденовићем.

rts.kiknda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи