Опроштај с Магијем

Песник, глумац, драматург, новинар, наратор, одговорни уредник 23 дописништва - оквир је у којем су Ненада могли да виде људи који га не познају лично. За нас који га познајемо он је човек бритког ума, широког образовања, неисцрпне енергије, посвећености свему што је радио и неуништивог оптимизма, вере у људе.

Ненад Ј. Ристић завршио је компаративну књижевност на београдском Филолошком факултету, магистрирао на Факултету драмских уметности у Београду, аутор више књига, међу којима је и "Разбибрига у Бараци број 8".

Био је професор књижевности, главни уредник "Гошиних" гласила у Смедеревској Паланци, дописник ТВ Политика, главни и одговорни уредник и уредник редакције за културу ЈУ ИНФО канала. У Радио-телевизији Србије, од 2003. године, био је уредник Дневника, коментатор најважнијих преноса, политичких и културних догађаја. Од 2008. је одговорни уредник Редакције Дописништва.

Најзначајнији допринос Ненад је дао емисији "Ово је Србија" која је постала једна од најгледанијих на РТС-у. Свакодневно комуницирајући са колегама у Србији несебично је давао знање, подстицао младе новинаре и подржавао старије.

Уредник који је умео да препозна добру причу, да види телевизијски кадар у наизглед обичном детаљу, да усмери новинара и репортера ка модерном телевизијском изразу и, истовремено, човек који је напамет знао праву антологију класичне и српске поезије и једнако гласно рецитовао и бранио професионалне ставове.

Познавао је сваки кутак Србије и трудио се да слика земље у нашим емисијама буде јасна, истинита, лепа ... Говорио је да су гледаоци наши послодавци и тежио да репортажама, рубрикама, у каквој год је могуће форми, помогне обичном човеку којем је отворио врата медијског простора чинећи тиме његове проблеме видљивијим, па тиме и лакше решивим.

Магија његових речи остаје записана и у телевизијској документацији, и у срцу свих који су га знали. Ова редакција неће га заборавити. 

 ovo_je_srbija@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи