Девет година чекају канализацију

Редакцији ТВ центра РТС-а у Врању јавили су се мештани из Сувог Дола који тврде да има већ девет година од како су уплатили да им Јавно предузеће "Водовод" направи канализациону мрежу, али кроз две улице у том селу фекалне канализације још нема. У Водоводу кажу да мештани дугују том предузећу десет милиона динара и да је то један од разлога што до сада нису добили канализацију.

У две улице села Суви Дол, мештани 15 домаћинстава за отпадне воде користе септичке јаме. Иако су, кажу, прикључке платили још 2008. године, фекалну канализацију још немају. Проблем са отпадним водама имају и после већих падавина.

"Овде смо 12,13 година, а кад вода дође одозго, не могу да се одбраним од воде, канализације нема", каже Драган Симић.

"Десет година црпим воду, смеће, за нас нема канализације", каже Љиљана Станојевић.

"Имамо ту септичку јаму коју чистимо на 10-15, а кад су кише и на 5,6 дана. Од 15 до 20 евра нам узимају за цистерну, а ми смо исплатили канализацију", каже Весна Ђорђевић.

За девет километара канализационе мреже у Сувом Долу главни пројекат отпадних вода урађен је 2005. године. Месна заједница која је иницирала тај пројекат четири године касније добила је све потребне дозволе. Са Јавним предузећем "Водовод" потписан је уговор и изграђен је већи део фекалне канализације.

"Природно је да се канализација ради одозго навише, а рађено је обрнуто. Ми смо чекали, имали стрпљења да се то уради. На крају кад су остале ове две улице, они неће нама да раде", каже Зоран Цветковић.

У Водоводу кажу да мештани нису исплатили све рате.

"Ти људи су упали у групу људи који нису добили канализациону мрежу због цифре од 10 милиона динара колико имамо потраживања за извршене радове", каже Божидар Ђорђевић, ЈП "Водовод" Врање.

Још 420 метара канализационе мреже у Сувом Долу није завршено. Село је удаљено од Врања четири километра, има око 170 домаћинстава.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара