Пролећно сређивање Опова и околних села

У општини Опово траје пролећно сређивање места, али и три околна села. Иако имају један од најмањих буџета, не само у јужном Банту овде успевају да економичним пословањем и добрим планирањем унапреде услове живота за око 11.000 становника.

Општина Опово са годишњим буџетом од око 290 милиона динара не би могла много да унапреди услове живота својим мештанима, али захваљујући квалитетним пројектима помоћ је ове године стигла са републичког и покрајинског нивоа.

Одмах су уређена спортска игралишта у селима,а  мештанима највише значи што су улице почеле да се асфалтирају  и насипају гребаним асфалтом.

Успешни пољопривредник из Сакула Ђура Каначки каже да ће му сад бити много лакше.

"Ова наша улица је изгледала као џунгла.Сво блато смо уносили у наша бетонирана дворишта, заглављивали смо се са нашим машинама које овуда возимо под теретом,а сада ће то сви бити другачије. Још само да нам поставе расвету и биће то права улица, као у граду", каже Каначки.

У централном парку у Опову сређују се пешачке стазе,постављају се клупе, а педет кандалабера  ће украсити и осветлити ову зелену оазу. Да би се општина равномерно развијала подједнако ће се до краја године улагати и у капиталне објекте у Сакулама, Баранди и Сефкерину.

"Могу да најавим да ћемо у Сакулама извршити комплетну енергетску ефикасност основне школе, обновићемо сеоску амбуланту, а у Баранди ћемо средити  највеће игралиште за децу, обновићемо капелу и осветлити гробље. У Сефкерину планирамо такође да реконструишемо амбуланту, али и да асфалтирамо 2 километра улица које најлошије изгледају", обећава Зоран Тасић, председник општине Опово.

У Сакуле је стигао и први инвеститор који производи и извози гајбице, а у плану је отварање и нових радних места, јер овде желе да младе задрже на селу и да им понуде посао у свом месту, а онда неће бити потребне роде за побољшање наталитета.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво