Средњошколци чистили приобаље Дунава код Сребрног језера

Уочи празника поред Сребрног језера код Великог Градишта, чишћење и уређење околине. Како би прве туристе дочекали у пуном сјају, Великоградиштанци су чистили и приобаље Дунава које од језера одваја само насип.

Уочи почетка туристичке сезоне, матуранти Гимназије из Великог Градишта очистили су приобаље Дунава код Сребрног језера где ће се одржавати део фестивала Уранак.

Ученици ово место виде као благо Великог Градишта и зато сматрају да увек треба да буде чисто. "Сада почиње сезона када долазе туристи, па би било лепо да се прикажемо у што бољем светлу", каже Петар Лазић.

Део Дунава који су гимназијалци чистили, познат је као Зимовник. То је омиљено место спортских риболоваца и посећено је током целе године. Зато је често и најпрљавији део.

Покретачи акције су организатори фестивала који четврту годину за редом током првомајских празника доводи младе из целе Србије на Сребрно језеро.

"Било ко да се бави било чиме, мора да поведе рачуна о друштву и заједници, јер нико од нас није сам на овом свету, него смо део веће целине и морамо да бринемо о природи.", објаснио је организатор фестивала Драгомир Ћосо.

Општина Велико Градиште посебну пажњу поклања екологији и заштити животне средине. Имају организовано изношење смећа из свих села а редовно раде и озелењавање.

"Пуно дрвећа је посађено, неколико хиљада ружа и другог двећа. Ми сваке године садимо и тежимо да будемо град зеленила и цвећа", каже Дајана Стојановић, директорка Туристичке организације Великог Градишта.

Ових дана плажу на Сребрном језеру очекује и редовно сређивање, што подразумева вађење муља и траве из воде и насипање песком. Ентузијазам да Сребрно језеро остане блиставо и чисто и након фестивала требало би да имају и његови посетиоци.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво