Професори сјајних будућих имена

Најбољим крагујевачким наставницима, по оцени ученика, додељено је признање "Плакета Косте Вујића". Као критеријуми за доделу награде, коју је установило удружење "Школа мира", а подржало Министарство просвете, наводе се рад, праведност и понашање.

Скакодневно их дочекује и испраћа из сеоске школе у Чумићу. Уз њега у заволели физику и информатику. Научио их је све о компликованим струјним колима и формулама, али и много важније - животне лекције. Зато је он њихов Коста Вујић.

Шали се, не воли да виче, увек је за неки договор, објашњава им лекције и олакшава учење, развија интересовање за друге предмете, кажу о свом наставнику Горану Зуберу Ђорђе Тошић, Јована Благојевић и Лазар Јаковљевић.

"Најважнија лекција коју их учим је да буду часни и поштени људи", истиче добитник признања "Плакета Косте Вујића" Горан Зубер.

Крагујевачки ђаци, при избору најбољих, поред педагошких врлина, вредновали су и разумевање које им наставници пружају, спремност да им помогну да наставе свој пут. А, у клупама, као и у Вујићево време, будући академици, научници, уметници.

"Генерације које сам ја отпратила, и на факултет из Гимназије и из основне школе у средњу учили смо да само радом и трудом, могу да дођу до жељеног циља", каже Бојана Тубић, добитница "Плакете Косте Вујића".

У свакој школи постоји неки "професор Вујић", истиче Петар Стефановић, иницијатор признања:

"Наша идеја је, да укажемо на те дивне људе, који дане и сате проводе са децом."

Најбољи педагози, наследници професора Косте Вујића, од наредне године, бираће се у целој Србији. Неки од њих биће упамћени, како је говорио Вујић, као професори сјајних, будућих имена.

rts.kragujevac@rts.rs 
+381 34 335 542

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи