Балканско првенство у дизању тегова одржано у Врању

У Врању је током викенда први пут одржано 6. Балканско првенство у дизању тегова. У три дисциплине такмичило се више од стотину спортиста из шест земаља.

Дизање тегова из чучња, деадлифт и бенцх пресс - дисциплине су у којима се надмећу пријављени такмичари. Један од њих је и актуелни државни, балкански, европски и светски шампион у поwерлифтингу, у дисциплини до 100 килограма, Душан Јовановић.

"Сањао сам као клинац да будем најјачи на свету и постигао сам то, био сам прошле године јуниорски првак света, у Књажевцу је било такмичење", каже Душан Јовановић, дизач тегова.

У Врању је Јовановић оборио лични рекорд, из чучња је подигао 300 килограма. Наступа за клуб из Књажевца, у оквиру Уједињеног српског поверфифтинг савеза. Весна Никић представља исти клуб, прошле године на првом такмичењу освојила је светско злато у бенч прессу.

"Вежбањем јачамо горњи део екстремитета и самим тим помажемо себи да лакше прелазимо из колица у кревет. Корисно је, а ако се постигне успех, добродошао је", каже Весна Никић из Књажевца.

У Врање су дошли такмичари из још пет земаља.

"Овим спортом се бавим више од пет година, имам три светске титуле и светски сам рекордер до 67,5 килограма", каже Бошко Стаменковски, из Македоније.

"Радо се одазовем позиву, на високом је нивоу такмичење, срећан сам и није ми тешко да пређем толико километара, јер волим овај спорт", каже Саша Машановић из Црне Горе.

Први пут се у Врању одржава првенство у дизању тегова, захваљујући Стефану Манасићу, који је такође успешан у овом спорту.

"Желео сам да буде неко дешавање и у нашем граду, зашто увек да буде у неким другим земљама и градовима. Било је тешко да се организује овако велико такмичење, задовољан сам како је испало на крају", каже Стефан Манасић, дизач тегова и организатор.

Учесници су се такмичили групно, а први пут на овом Балканском првенству, првог такмичарског дана представили су се у свакој дисциплини појединачно.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи