Пливачки митинг у Крагујевцу

У организацији Пливачког клуба Пират, у Крагујевцу је организован међународни митинг. На затвореном базену, у свим дисциплинама, такмичили су се пливачи из землље и иностранства Велики број такмичара потврђује да је тај спорт код нас у успону.

Медаља на грудима, готово сваког од око 450 учесника, јер на митингу наступају најбољи. Неки су у базен ускочили готово из пелена, други нешто касније - свако има своју омиљену дисциплину и плива срцем.

Да би се стигло до медаље, потребно је много рада, свакодневних тренинга и одрицања. Поред беорадских, тим путем иду и други клубови у Србији, који су добили затворене базене, па је пливачки спорт у успону.

"Из године у годину постижемо све боље и боље резултате", истиче Душан Величковић из лесковачког Пливачког клуба. "Не би било тако, да немамо вредне деце, која вредно раде и редовно долазе на тренинге."

Према речима Банета Антића, из ПК Пират - Крагујевац, почињу од школице пливања и на крају завршавају у такмичарском тиму.

Круна десетогодишњег рада крагујевачког Пирата су двоје младих репрезентативаца: Ања Стевић и Немања Ћирић, који сматра да је пливање спорт за све:

"Не морају да се такмиче, довољно је само да пливају."

У Крагујевцу раде четири пливачка клуба, у којима тренира око 1.000 малишана који су граду донели, бројна признања и медаље.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво