Зграда за пример

Једна стамбена зграда у Устаничкој улици у Пироту, изграђена пре неколико деценија, захваљујући ангажовању станара, постала је уређен, пријатан и креативно уређен животни простор.

Уместо ишараних зидова огласне табле са порукама, уместо поломљених сандучића, застакљени ормари са уредно истакнутим рачунима, кутије са бомбонама за добродошлицу. Ово је само део амбијента најорганизованије зграде у Пироту, а уређеност и креативност се огледају у сваком кутку.

"Видите и сами, отворите лифт - свира музика, прелепо је осветљење, уредно је, све је чисто", каже један станар зграде.

А до пре само годину дана и овде су станари остајали без воде, лифта и ходничког светла због  немара и неплаћених рачуна. Захваљујући ангажовању управника Срђана Тошића, кога су подржале његове комшије, за кратко време зграда у Устаничкој улици је постала веома пријатан  животни простор. Уз мало улагања, добре воље и домаћинског понашања, много тога су урадили.

"Наш главни акценат је енергетска ефикасност зграде,тако да смо комплетну расвету реконструисали са лед расветом. Осветљеност, сигурност, безбедност и пријатност је неупоредиво већа, а рачун за струју је показао да је 72 одсто мањи", каже Срђан Тошић, управник зграде.

И станари су веома задовољни због позитивних промена.

"У принципу све је организовано, зна се када се одржавају састанци, зна се кућни ред, све се поштује, када има проблема ту је председник да се обавести, да реагује", кажу станари.

Иако је за живот у зградама важан пре свега састав станара ,неопходна је и иницијатива и жеља да се нешто промени на боље.

"Од како смо кренули и почели да сређујемо зграду, људе је просто срамота, претпостављам,да кваре све то. И онда само настављају да буду још бољи, вреднији, још уреднији, и зато нам зграда овако блиста", каже Славица Тошић.

Пошто су уредили унутрашњост, станари ове пиротске зграде у наредном периоду позабавиће се и оплемењивањем дворишта и паркинга. А  све то, кажу, лагано, уз комшијско кафенисање, дружење и уживање у пријатном амбијенту, који су уз мало труда и договора сами створили.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво