Међународни камп у Кикинди

У Спортском центру "Језеро" у Кикинди одржан је 13. Међународни џудо камп који је окупио скоро 200 бораца узраста од пионира до сениора из осам земаља. Током три дана с њима су радили искусни тренери из земље и иностранства.

Међу учесницима је и Андреа Стојадинов, чланица панчевачког Динама, освајач бронзане медаље са прошлогодишњег кадетског првенства Европе и најбоља на Сениорском купу у Београду. Она истиче да јој учешће на оваквим камповима много значи због многобројних спаринг партнера, с обзиром да у свом клубу ради углавном са дечацима који су тежи од ње.

"Оваква искуства су увек добродошла и потребна",  наглашава Андреа.

Наш тренутно најуспешнији џудиста Александар Кукуљ учесник је кикиндског кампа још од кадетско-пионирских дана. Каже да се осећа пријатно јер тренира са момцима из земље и иностранства.

"Појављују се младе наде и надам се да ће уз нас старије доћи у ситуацију да буду конкурентни и на светском нивоу", очекује Кукољ.

Камп у Кикинди је већ више година у Акционом плану  кадетске репрезентације. Овогодишње окупљање је у функцији припрема за првенство Балкана, Европе, Олимпијских  игара младих и Првенства света крајем августа у Чилеу.

Мунир Шаботић, тренер националне кадетске мушке репрезентације, каже да се на оваквим камповима траже и стварају борци, који ће  касније кроз јуниорску конкуренцију, стасати у борце способне да на највећим светским такмичењима остварују добре резултате.

Камп успешно траје већ годинама захваљујући кикиндском Џудо клубу "Партизан".

Светислав Вукмирица, председник Клуба, а уједно и руководилац кампа, подсећа да су на окупу репрезентативци својих држава и освајачи медаља са европских и светских првенстава и учесници олимпијских игара, што у кадетској, јуниорској и сениорској конкуренцији, што говори да је ЈК "Кикинда" даје значајан допринос развоју српског џудо спорта.

Другим речима, то значи да и мале средине, као што је Кикинда, могу припремити велике и квалитетне спортске манифестације, као што је овај Међународни џудо камп.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара