Ускоро почетак радова на ауто-путу Ниш–Мердаре

На основу најава надлежних државних органа, али и конкретних поступака на припреми одговарајуће документације, Топлички крај биће велико градилиште. Ових дана приведена је крају расправа о Просторном плану Коридора ауто-пута Ниш–Мердаре, чиме се, према речима стручњака, стварају предуслови за почетак грађевинских радова.

Свакодневне саобраћајне гужве кроз Прокупље, неретко и застоји, због проласка магистралног пута кроз центар овог топличког града, најављеном изградњом ауто-пута Ниш–Мердаре, постаће прошлост, надају се Прокупчани.

"Обилазница је планирана још из моје младости. Ево сад сам у пензији па ћу да дочекам ваљда", каже један Прокупчанин.

"Свакако би значило за Прокупље да се овај теретни саобраћај искључи, јер не може да се живи од прашине", додаје други.

Предуслов за почетак грађевинских радова, пројектна документација, убрзано се припрема.

"Овај план, овако како је данас презентован и како ће га усвојити Влада Републике Србије, предвиђено је да се усвоји у току маја или јуна месеца, што значи да може почети и градња у току ове године", каже др Саша Милић, директор Института за архитектуру и урбанизам Србије.

Најзахтевнија деоница, према речима стручњака, биће заобилазница око Прокупља.

"Предвиђено је, значи, са северне стране Прокупља да ауто-пут прође таргирајуци грађевинско подручје са неколико тунела и Прокупље ће бити повезано са две петље", каже др Саша Милић, директор Института за архитектуру и урбанизам Србије.

У ишчекивању почетка реализицаје највећег инфраструктурнуг пројекта у Топличком крају, возачи тренутно имају велике проблеме због дотрајале путне мреже у овом делу Србије.

Магистрални пут кроз Прокупље у једном делу у дужини од око 200 стотине метара, још увек уместо асфалта има калдрму која се ту налази безмало 100 година. У каквом је стању овај пут и какве проблеме због тога имају возачи, најбоље говори слика коју смо забележили ових дана.

"Вожња кроз Прокупље је спора. Много има саобраћаја", каже један возач.

"Као да си у Паризу. Колико аутомобила има, ја не знам да ли толико људи има", додаје други.

Да подсетимо, у надлежном  предузећу "Путеви Србије" у одговору на питање РТС-а, најављена је током прошле и ове године, рехабилитација преко 50 километара магистралних путева кроз Топлички крај, али је за сада остало само на томе.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара