Празник атлетике у Крушевцу

На другом међународном полумаратону у организацији градског атлетског клуба "Маратонац" учествовало је 420 дугопругаша. Два пута више него на прошлогодишњем. Оборен је рекорд стазе, више такмичара истрчало је своја најбоља времена, а одржана је и трка задовољства.

У освајање полумаратонске стазе дуге 21,1 километар, уз атлетичаре, упустиле су се и јавне личности као и беба од неколико месеци са татом. Има и оних који су због трке у родни град допутовали са другог континента.

"Не постоји ефектнији начин за промоцију града, без много средстава. Само треба бити истрајан", каже Слободан Младеновић из Дубајиа.

Стазу задовољства, од 5.275 метара многи Крушевљани истрчали су први пут. Међу њима и породица Митровић.

"Ћеркица је тренирала мало самном, али за сина и супругу је ово било изненађење. До јутрос нису знали да ће трчати", каже Милош Митровић, отац.

"Уопште се нисам уморио", каже четворогодишњи Војин Митровић.

Првопласирани маратонац Алија Имамовић из Сарајева оборио је рекорд стазе.

"Мени је само жао што је Крагујевчанин Дарко Живановић, погрешио стазу и што је дисквалификован, али зато је мени допринео да будем први. Тако да му се захваљујем на томе", каже Алија Имамовић, АК "Нови Град" Сарајево.

Победнички пехар у женској конкуренцији припао је Теодори Симовић из Новог Пазара.

"Ово је само још једна контрола пред Бечки маратон где ћу се ја појавити ове године у априлу. Овде сам оборила лични рекорд. Трчала сам четири секунде брже од досадашњег мог најбољег времена", каже Теодора Симовић, атлетичарка Новог Пазара.

Данијел Стошић из Крушевца имао је и додатни мотив. Да дође до циља и запроси своју девојку Јасмину.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи