"Светозар Марковић" представља Крагујевац на финалу турнира РТС-а

У завршиници Меморијалног турнира РТС-а "Игрaјмо за 16", у групи "Градови", Крагујевац је добио представника који ће се за титулу најбољег борити у мечевима 1. и 2. априла у Београду. Тим Основне школе "Светозар Марковић", после неизвесне борбе, савладао је тим "Водојаже".

Меч у којем су млади фудбалери "Водојаже" водили са 2:0 у првом полувремену, завршен је изједначењем, а потом победом домаћина, екипе школе "Светозар Марковић" који је био бољи у пеналима.

Иако су "Водојажани" претходно савладали искусну екипу Војске Србје и тако се пласирали у финале турнира у Крагујевцу, нису успели да освоје прву титулу градског првака. Претходно су, у спорткој дворани "Језеро", одиграни мечеви полуфинала у којима су финалисти савладали екипе Војске Србије и Фабрике оружја. Иако су биле фаворити турнира, нису успеле да се пласирају до завршнице.

У четвртом меморијалу у Крагујевцу такмичило се десет екипа. Овогодишњи победник Основна школа "Светозар Марковић" на тирниру је од првог дана, као и другопласирана "Водојажа" чији су се фудбалери такмичењу прикључили као основци. Данас су искусни играчи, већина
чланови локалних тимова који се такмиче на градским и регионалним турнирима.

Прошлогодишњи победник, тим "Економца" успео је да се пласира до финала у Групи градови у Београду, али је, након пенала, поражен од екипе Пожаревца. Крагујевчани ће ове године снаге одмеравати са екипама Зрењанина, Ниша и Суботице. Победник ће бити познат у недељу 2.
априла.

Као и раније, и ове године, организатори турнира у Крагујевцу су Допсиништво РТС-а, Град Крагујевац и Спортски центар "Младост". Финасијско-техничку подршку пружило је крагујевачко предузеће "Вуловић транспорт".

rts.kragujevac@rts.rs 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи