Сајам запошљавања у Кикинди

Кикиндска филијала Националне службе за запошљавање традиционално у првом кварталу године организује Сајам запошљавања. За учешће на овогодишњем сајму пријавило се 20 послодаваца, који су исказали потребу за запошљавањем 165 радника.

Циљ послодавца је да пронађе што квалитетнију радну снагу, да прикупи што више радних биографија и обави разговор са незапосленим лицима.

Бојка Плавшић из Мокрина има потребу за радницима у две своје фирме.

"За производњу у млекари потребни су ми физички радници, али и факултетски образовани, док за трговину требам, наравно, трговце, економисте...", каже Плавшић.

"Намера незапослених је да путем сајма приђу послодавцу. Многи од незапослених, јер ови се баве својом делатношћу и немају времена да приме лица на интервју, немају могућност да обиђу неког послодавца", објашњава Јелена Митровић из НСЗ - филијала Кикинда.

"Зато смо ми ту да организујемо овакве манифестације и да им то омогућимо, а све у циљу смањења броја незапослених лица на евиденцији", додаје Митровић.

Ове године су веома тражени радници за текстилну индустрију, кувари, конобари, трговци, али и машински инжењери, преводиоци за руски језик и комерцијалисти.

Александар Жигић је незапослени трговац и десет је година на евиденцији НСЗ, али "и даље не губи наду да ће добити неки посао".

Педесетогодишња Јелица Блануша је правни техничар, али, како каже, на сајму нема исказане потребе за њеном струком, али прихватила би било шта јер у кући има два студента.

Закључно са фебруаром прошле године на евиденцији кикиндске филијале Националне службе за запошљавање било је 5.400 незапослених, а у истом периоду ове године регистровано је 4.500 особа без посла.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи