Помоћ јапанске владе Босилеграду

Општина Босилеград, која од прошле године на својој територији има колективни центар за мигранте, добила је донацију Амбасаде Јапана у Србији за куповину неопходне опреме за пружање подршке избеглицама. Истовремено, и за житеље Босилеграда лепа вест: од данас више неће морати да путују до Врања на лекарску комисију, јер ће се медицинско вештачење Фонда ПИО радити и у Босилеграду.

Амабасадора Јапана у Србији, који је први пут посетио Босилеград, дочекали су са традиционалним домаћим производима са крајњег југоистока Србије, насељеног припадницима бугарске националне мањине.

За набавку санитетског возила и комуналне опреме Босилеград, који је прихватио 57 миграната добио је од јапанске владе помоћ од готово 103,5 хиљада евра.

"Чуо сам да ваш Дом здравља нема довљно возила за превоз локалног становништва и миграната", рекао је Ђујићи Такахара, амбасадор Јапана у Србији. "Важно је пружити помоћ избеглицама, али треба помоћи и општинама које им пружају подршку."

Прихватни центар смештен је у некадшањем Дому здравља. Део згарде није реконструисан, па уколико буде донација, Босилегард је спреман да прими и већи број избеглица.

Пре годину дана Болеград је, због велике удаљености од Врања и разуђедности општине, упутио захтев за отварње испоставе лекарске комисије Фонда ПИО, како би углавном старачко становништво могло лакше и брже да остварује услуге.

Лекарска комисија у Босилеграду заседаће једном до два пута месечно.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво