Процветало воће у смедеревском крају

У смедеревском крају процветало је воће. Ако не буде изненадног мраза, воћари се надају да ће ове сезоне дневно убирати и до 250 тона воћа.

Сунчани дани и температуре које су дистизале и 25 степени пробудили су у  воћњацима пупољке који су се у зависности од осунчаности претворили у прелепе цветове.

Зима је дуго биљке држала у мировању, а да ли ће бити можда неких последица од мартовских евентуалних мразева искусни произвођачи из познатог воћарског села Удовице кажу да је ово добра година за воћаре.

И стручњаци су мишљења да је ове године воће касније почело да цвета и да је то добар знак да најесен можемо очекивати добар и квалитетан род.

Увелико се припрема и механизација без које није могуће на квалитетан начин обрадити њиве и воћњаке, а једина примедба и воћара и ратара да су гориво и хемија сваке године све скупљи.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4623 135

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво