Средњошколци из Републике Српске на Тари

Десет средњошколаца из Републике Српске, победника на литерараном конкурсу, који је расписало Министарство иностраних послова Србије, у организацији Конзулата у Бањалуци и Војне установе Тара, током десетодневног боравка упознаће Тару и Врњачку Бању, посетити Златибор, Чачак, Крушевац. На конкурсу су учествовале 92 школе, а тема је била - "Шта Србија треба да зна о мени!"

Стигли су из различитих места на сунчану Тару на којој се пролеће полако буди, упознали се, прошетали и поделили прве утиске. Свако од њих има своју причу - оно о чему су писали.

"Написао сам рад у дијалошкој форми који кроз призму прошлости одсликава будућност Србије, онакву какву је замишљам ја и како вјерујем замишљају сви с оне стране Дрине", каже Игор Мирјанић из Бањалуке.

"Хтјела сам да кажем да треба опростити, али не и заборавити. Мото приче за будуће генерације је  да треба да идемо даље", каже Дајана Алексић из Билеће.

"Ја сам писала о томе да у Републици Српској има много дјеце која воле Србију као своју земљу, која осјећају да је Србија нешто више од њених граница", каже Ана Ђурђић из Зворника.

Домаћини на Тари, у предаху између успешне зимске сезоне, по приходу најбоље у последњих седам година и припрема за сезону семинара и екскурзија до почетка лета, малу групу гостију и Републике Српске дочекали су онако како то раде пуне четири деценије.

"Оно што нас заиста радује и што с поносом  истичемо 70 одсто наших гостију су што би се рекло повратници, људи који су бар једном били овде и они нас виде и сматрају као рођаке на селу", каже Оливер Станојевић Војна установа Тара.

Да се туристичка Тара заиста буди потврђује и интересовање странаца, а ове године, судећи по најавама посебно је привлачна Словенцима.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи