Спортска хала Дома ученика у Краљеву готова у септембру

Изградња спортске хале Дома ученика средњих школа у Краљеву биће завршена, према очекивањима надлежних до 1. септембра, а радове на изградњи објекта је обишао министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевића.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић је истакао да га посебно радује што је министар Шарчевић све што је обећао приликом њиховог првог сусрета, али и првог обиласка Краљева, и испунио.

"Хала спортова ће ускоро бити завршена и већ од 1. септембра ћемо моћи да видимо децу која ће ту имати могућност да обављају различите физичке активности и да се баве спортом", каже градоначелник Краљева.

Он је изнео и да је са министром Шарчевићем приликом ове посете било разговора о реформама које Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да изведе, о дуалном образовању, о увођењу информатике у средње школе, различитом и новом схватању начина функционисања високих школа, факултета, универзитета.

Министар је подсетио да је краљевачки Дом ученика, добитник две Светосавске награде.

"Стварно је милина видети спој учења, уметности, лепо уређених простора и кухиње и свега онога што краси један ученички дом, један добар колектив. Својевремено сам, пре више од 30 година, радио у једном ученичком дому, и знам да је то један посебан педагошки посао и јако га поштујем и ценим. Наставници су ту и маме и тате и професори и неко ко о ученицима брине апсолутно као и родитељи", рекао министар Шарчевић.

Он је оценио да ова спортска хала, чија је изградња при крају може да буде добар модел за будуће сале у Србији и обећао да ће 1. септембра доћи да у њој одигра неку утакмицу.

Према речима директора Дома ученика средњих школа Драгутина Карановића, Министарство је после две, издвојило средства и за трећу, завршну фазу - уређење простора око спортске хале и за све инфраструктурне прикључке.

Средства - 45 милиона динара за изградњу спортске хале обезбедило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Помогла је и локална самоуправа, која је, без надокнаде, доделила земљиште Министарству, а за потребе Дома, и која помаже и око финансирања инфраструктурних прикључака за спортску халу.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић је разговор са министром просвете искористио да помене могућност отварања издвојеног одељења неке од средњих стручних школа или Гимназије у Ушћу, које је од центра града удаљено 50 километара и деца свакодневно путују до Краљева и назад читавих 100 километара.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво