Врњачка Бања отворила врата инвеститорима

Најавом да ће се градити моравски ауто-пут који ће Врњачку Бању повезати са Kоридорима 10 и 11, практично је упућен и отворени позив за инвеститоре да улажу у развој туризма у овом делу Србије.

Прве кораке већ су направиле Влада Србије, која је инвестирала у изградњу неколико капиталних објеката и комуналну инфраструктуру, и стране компаније које су купиле пет запуштених врњачких хотела у државном власништву.

 

Више од двадесет година чекао се купац хотела "Звезда" у Врњачкој Бањи. Пре неколико дана Компанија "Филип Цептер" купила је овај хотел на бањској променади за 1,4 милиона евра.

"Она је већ доставила начин реализације улагања у овај хотел у висини од 7 милиона евра, где ће уложити новац, подићи ниво категоризације до 4 звездице. У наредних месец дана аплицираће за велико здање хотела Звезда два, који скоро две деценије чека стратешког партнера и инвеститора који ће да га доведе до нивоа од 5 звездица", рекао је Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања.

У преостала четири хотела инвеститори планирају да уложе око 14 милиона евра. Тиме ће Врњачка Бања за кратко време добити неколико хотелских објеката за 4 или 5 звездица. Бања иначе у врло лепом и уређеном амбијенту очекује госте у пролећном делу сезоне.

"Велико је задовољство радити у оваквом амбијенту који је створен у Врњачкој Бањи после великих улагања. Велико је задовољство и припремати Културно лето и очекивати успешну туристичку сезону у Врњачкој Бањи", каже Саша Миленковић, директор Културног центра Врњачка Бања.

Туристички радници у нашој највећој и најпознатијој бањи у Србији очекују да ће врло брзо бити потучени рекорди у броју посетилаца. Милион ноћења годишње је задати циљ и биће остварен са новим хотелима и објектима.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво