И Шабац играо за Шеснаест

Први пут ове године на турниру у малом фудбалу "Играјмо за шеснаест" укључио се и Шабац. На сусрету градова почетком априла Шабац ће представљати "Мачва" која је протеклог викенда међу четири екипе била најуспешнија.

За победнички пехар одлучили су пенали. Финални сусрет између екипе Мачве састављене од јуниора и тренера и искусног клуба "Чивија" који има најдужи играчки стаж у малом фудбалу, завршен је резултатом 5:3.

Шабачки црвено-црни кажу да је учешће на турниру за поштовање и спортску част, а наставак такмичења у Београду изазов.

"Ми смо спортисти, додуше на мало већем правоугаонику него овом", рекао је Никола Јеликић из ФК Мачва, "надам се да ће бити добро, шта Чивијаши најављују, само победа, увек победа."

Победа се пише а мото за четири екипе, истичу сви учесници првог турнира у Шапцу, остала је у сенци фер-плеја.

Ово је пре свега, како је рекао Бранимир Цветковић, сниматељ, и члан екипе РТС-а, "дружење и сећање на наше колеге у првом плану а не резултат".

"Ми играмо велики фудбал за екипу Младост, али данас смо представљали екипу РТС-а, нама је ово велика част и привилегија", наглашава Марко Илић, из екипе "РТС Шабац".

Турнир у Шапцу везао је многе генерације. Најстарији фудбалер има педесет пет, најмлађи шеснаест година.

"Драго ми је што учествујем", истиче Ратко Букатаревић, КМФ Чивија, Шабац. "Играо сам на многим турнирима, ред је да учествујем и на овом."

Огњен Тодић, члан екипе Белаторес, каже да је било мало теже, јер су искуснији, али да се трудио.

И за судије из окружног удружења и Хитну помоћ био је ово спортски празник. Фубалери су се потрудили да покажу добро играчко умеће, без грубих стартова, без искључења и без казнених удараца, а Спортски савез за добру организацију.

"Сматрамо да требамо да негујемо културу сећања и да је учешће у организацији турнира најмање што можемо да урадимо за оне који су, нажалост, настрадали у бомбардовању као и за њихове породице, тако да ћемо настојати да наредне године овај турнир добије озбиљне димензије", истиче Дејан Поповић, секретар Спортског савеза Шапца.

Спортско достојанство и фудбалску традицију такозваног Провинцијског Уругваја, Шапчани кажу показаће и на турниру градова у Београду.

rts.sabac@rts.rs 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се