Дан особа са Дауновим синдромом обележен у Пожаревцу

Удружење "Осми дан" из Пожаревца обележило је Светски дан особа са Дауновим синдромом. Они су у друштву деце из пожаревачких вртића прошетали центром града у шареним чарапама које симболизују различитост, али на овај дан очекују да буду једнаки сваког дана у години.

Један од већих проблема за њих је што на територији Пожаревца не постоје педагошки асистенти који би олакшали и убрзали учење деце са Дауновим синдромом у школама и вртићима.

Из градске управе поручују да ће персонални асистенти у Пожаревцу почети са радом од септембра, и да су средства већ издвојена. Међутим, о педагошким, још увек се не говори. Ако се то оствари, родитељима деце са Дауновим синдромом, помогло би и да по туђу негу и помоћ не морају редовно на шалтере.

Невенка Гајић из удружења особа са Дауновим синдромом "Осми дан", каже да им представља велики проблем што морају сваке године да доказују стање своје деце како би продужили добијање туђе неге и помоћи, а њихово стање не може да се промени.

Удружење "Осми дан" има дванаест чланова из Браничевског округа, и сваке године, тај број расте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се