Помоћ за Ивану Глигорић

За лечење седамнаестогодишње Иване Глигорић из Липнице код Лознице, ученици Средње школе "Свети Сава" организовали су хуманитарни концерт и од продаје карата прикупили око милион динара. Овај догађај личио би на многе друге, који се широм Србије свакодневно одржавају, да се у међувремену нису појавили и они који су Иванину болест и хуманост њених вршњака желили да искористе за себе узимајући новац од продаје фалсификованих улазница.

Да се на муци познају јунаци показали су будући медицински техничари, ученици одељења четврто пет. Иако Ивана са њима не иде у разред, па чак ни у исту школу, када су, како кажу, чули за њену болест и лошу материјалну ситуацију, савест им није дозвољавала да поступе другачије.

А шта је било на савести, и да ли су је имали они који су фалсификоване улазнице продавали и новац задржавали за себе, утврдиће полиција.

"Случај смо пријавили полицији, међутим, грађани су и наредних неколико дана долазили да нам пријаве ситуацији где су преваранти викендом углавном продавали улазнице, фотокопирали наше улазнице на папиру А4 формата и секли на лицу места", каже Јелена Мирковић, професорица.

Иако им временске прилике у марту нису ишле на руку, ђаци нису одустајали. И по киши и по ветру, испред Вуковог дома културе, улазнице са печатом школе продавали су по цени од 200 динара. Толико су тражили и они који су новац од продаје карата, уместо за Иванино лечење, присвајали за себе.

"Шта год да им је био циљ у том циљу нису успели, јер наши Лозничани су се још више охрабрили и некако роволтовали што се тиче тога тако да су нам изашли баш у сусрет и након тога почели још више да купују улазнице, неки нису ни куповали улазнице већ су само давали добровољан прилог", каже Омер Ђевшић, ученик.

Иванино лечење траје већ годину дана и у наредном периоду је очекују још три хемотерапије, а ако све прође како треба, бањска рехабилитација. Позитивна енергија и помоћ коју добија од људи са којима пре болести није имала контакт, каже, јаче су од свих цитостатика које добија на онкологији.

Овакав догађај вероватно би већину људи навео да посумњају у намере организатора хуманитарне акције. Ипак, овај случај ујединио је Лозничане, тако да ће сала Вуковог дома културе бити мала да прими све оне који су Ивани помогли. Због тога ће, на шеталишту бити постављен и видеобим путем којег ће грађани моћи да прате концерт уживо.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи