Приводи се крају реконструкција краљевачког позоришта

Реконструкција краљевачког позоришта, након хаварије на систему за грејање у јануару ове године, приводи се крају. Ова установа културе биће званично отворена 27. марта, на Светски Дан позоришта. Позориште је обишао и министар за културу и информисање Владан Вукосављевић.

Цео ансамбл краљевачког професионалног позоришта припрема се за свечано отварање и нову премијеру. Радови на плафону где је пукла цев за грејање су завршени. Остаје да се уреди гледалиште са 217 седишта.

"Позориште није стало. Али ћемо у пуном сјају наставити да радимо на Међународни дан позоришта тачно два месеца и четири дана од хаварије", каже Миодраг Динуловић, директор Краљевачког позоришта.

Позориште је обишао и министар за културу и информисање Владан Вукосављевић који је похвалио локалну самоуправу што је издвојила око пет милиона динара из буџета за санирање штете.

"Сви се труде колико могу. Овом позоришту је потребно улагање. Они су се пријавили преко једног од пројеката за Градове у фокусу. Један део средстава је по том конкурсу, односно по том пројекту, предвиђен и за расвету", каже Владан Вукосављевић, министар културе и информисања.

На сцени, која је била поштеђена након хаварије на систему за грејање, извођене су камерне представе домаћег и гостујућих позоришта.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

број коментара 0 Пошаљи коментар