Копаоник, најуспешнија сезона од оснивања ски-центра

Календарски зима се ближи крају. У планинским центрима, који представљају највеће потенцијале Србије када је туризам у питању, сумирају се пословни резултати. На Копаонику већ сада могу се похвалити сезоном која је најуспешнија од оснивања ски-центра.

Март је месец када на Копаоник долазе они који заиста уживају у скијању. Као искусни скијаши и добри познаваоци планине знају шта могу да очекују: мање гужве, добро припремљене стазе, понекад ћудљиве временске прилике, али и довољно снега што је њима и најбитније.

"Стаза је одлично припремљена, вожња је била солидна, а увек може боље", каже један скијаш.

Све је супер, стазе су екстра. Снега има довољно на свим стазама, цело скијалиште ради", додаје други.

Супер је снег, стазе су лепо истабане ујутро и држе се током дана. Има доста скијаша, али не превише", додаје трећи.

Сезона на Копаонику почела је 1. децембра. Захваљујући природном снегу, али и систему за вештачко оснежавање, којим је покривено више од 90 процената стаза, у овом зимском туристичком центру није било дана без скијања. Рекордна посећеност забележена је 16. фебруара када је скијало 10.000 људи, док је прошле недеље остварена је и петомилионита вожња жичаром. Ова зима остаће забележена по изузетним пословним резултатима.

"Презадовољни смо досадашњом сезоном и она ће свакако бити најуспешнија од кад постоји ЈП "Скијалишта Србије". Ми смо приходе подигли за 40 процената, број скијаша је већи за 25 одсто, а за 38 одсто смо подигли број продатих ски карата", каже Дејан Ћика, директор ЈП "Скијалишта Србије".

Овакав успех резултат је добре и обједињене понуде хотелијера и Скијалишта. Такозвани Музички топ викенди и наступи музичких звезда из Србије и региона по приступачним ценама за младе, у комбинацији са скијањем, показали су се као добитна комбинација захваљујући којој је посећеност уједначена током целе сезоне.

Уколико је судити по времену, снегу који је пада протеклих дана и кога тренутно на овој планини има 65 центиметара биће оборени још неки рекорди, јер ће сада је, сасвим сигурно, на Копаонику  бити и доброг пролећног скијања.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара