Нишлија 32 године покушава да легализује кућу

Миливоје Петковић из Ниша обратио се редакцији РТС-а у том граду, јер 32 године не може да легализује кућу, подигнуту на плацу који је уредно платио али до данас није постао његов власник. У процесу озакоњења нелегално подигнутих обејката овај Нишлија би и могао да стекне право својине али, како тврди, морао би да по трећи пут плати надокнаду.

Миливоје који је повратник из Словеније, плац од 4 ара у нишком насељу Апеловац, купио је до сада два пута. Једном, не проверавајући катастар од власника парцеле који му је продао и туђи део плаца, а други пут од самог града, јер је морао да плати накнаду за земљиште на којој је његова кућа, а које је прошло кроз национализацију и експропријацију без откупа.

Послао је Миливоје 240 разних мејлова граду, управама, министрима и Влади. Његова документација са разним решењима, пресудама, дописима и образложењима тешка је више од 30 килограма.

Трагајући за истином Миливоје је случајно помогао и наследницима једног од власника некадашње њиве на којој је изграђена кућа, који нису знали да је део њиховог плаца продало непознато лице, а уз то и да је град узео део парцеле за изградњу улице, али без надокнаде.

После 32 године од куповине имања, овај Нишлија је корисник, али не и власник плаца. Његова рачуница показује да је до сада само за плац од 4 ара потрошио око 160.000 евра.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво