Читај ми!

Локална управа са четворо запослених

Пре три године конститусана је градска општина Севојно, најмлађа јединица града Ужица и најмлађа општина у Србији. Мештани траже већи део финансијског колача, с обзиром на индустријске потенцијале од којих се убирају таксе и приходи.

Севојно је градско насеље у коме, према последњем попису живи више од седам хиљада људи. Бивша месна заједница, 2014. године прерасла је у градску општину, остајући у чврстој вези са Ужицем. Најмлађа општина у Србији сигурно је специфична по броју запослених.

"У општини је запослено четворо. Председник, заменик председника, начелница управе и секретар скупштине", наводи Милија Јеремић, заменик председника ГО Севојно.

Тако су руководиоци, практично и извршиоци, који морају да обављају више послова.

"Оно где смо ми преузели надлежности: култура, омладина и спорт је кроз различите програме покривено и у том случају ми морамо заиста да у целини имитирамо оно што постоји у свакој другој великој општини", истиче Данка Антонијевић, начелница Општинске управе.

Буџет је скроман, 21 милион, а одборници све гласније траже да град Ужице препусти општини и друге начине убирања прихода, јер је Севојно велика индустријска зона.

"Наравно, то прати и повећање буџета и пријем нових запослених, тако да баш тај део и што се тиче инфраструктуре и екологије би овде требао да буде заступљен", каже Бранка Церовић, секретарка Скупштине ГО Севојно.

Житељи Севојна су очекивали много више, али су задовољни што су добили општину и траже мању зависност од Ужица.

Воља постоји за унапређење живота, каже малобројна администрација, која ће и уз подршку петнаест одборника и општинских већника покушати да од града преузме још неку надлежност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи