Пиротско село Бело Поље добило водовод

Потписивањем уговора о пословно-техничкој сарадњи са Јавним предузећем "Водовод и канализација" пиротска села Бело Поље и Градиште, неће више имати проблем са водоснабдевањем. То значи да ће управљање и бригу о тим водоводима преузети ово јавно предузеће. Тренутно је двадесет пиротских села у систему водовода ,што значи да су снабдевени здравом, квалитетном водом.

Мештани Белог Поља, њих пет стотина ,годинама уназад нису имали континуирано водоснабдевање. Сналазили су се, кажу, на разне начине.

"Ишли смо у комшилук где имају бунаре, точили смо тамо, тако смо се мучили и по недељу дана - сналазили смо се ко има хидрофор њега је користио. Лети је било најтеже", каже један мештанин.

"За нас сељаке пуно значи, зато што имамо и стоку, па мало баштицу радимо. Стално нам је потребна вода", додаје други.

"Сада смо добили воду преко водовода. Наредни корак је да тражимо и  молимо да добијемо канализацију, на томе радимо", каже трећи мештанин.

У пиротском Водоводу истичу да је планом рада предвиђено да у сваком селу са којим потпишу уговор, као што је то случај са Белим Пољем, у року од четири године потпуно уреде водоводни систем.

"То значи да у сваком тренутку мештани могу да имају исту услугу као што је то у граду, могу да позову у било које доба дана, ноћи - све једно, да се интервенише, наше екипе раде 365 дана у години. И то је један бољи квалитет када је у питању водоснабдевање. Наравно, све то подразумева и инвестиције и улагања. Већина ових села имају своја изворишта која су често неуређена, немају пумпе или резервне пумпе, водоводни систем је потпуно руиниран. И зато свако село са којим  потпишемо уговор захтева у почетној фази  најмање милион динара инвестиције", каже Зоран Николић, директор ЈП "Водовод и канализација".

Иако тренутно здраву пијаћу воду има 93 одсто становништва пиротског краја, екипе овог  предузећа и даље раде  на уређењу водоводне мреже, како би сва домаћинства у граду и селима добила уредно водоснабдевање.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво