Срце се има да се да свима

Дечији ансамбли културно-уметничког друштва "Абрашевић", "Станко Пауновић", "Неолит" из Старчева и дечији хор "Звончићи" заједничким хуманитарним концертом у Културном центру у Панчеву прикупили су довољно новца за куповину ЕКГ апарата за Службу хитне медицинске помоћи.

Идеја да се организује овакав један концерт потекла је из КУД "Абрашевић" чијим члановима је неколико пута затребала помоћ лекара из Хитне помоћи, а који нису могли да обаве преглед, јер је ЕКГ апарат био у квару. У "Абрашевићу" су одлучили да на свој начин помогну, али циљ им је био и да подстакну своје најмлађе чанове да кад год могу чине хумана дела.

"Пожелели смо да са децом организујемо овакав један концерт, јер код нас се не уче само плесни кораци и не бавимо се само игром, већ и васпитањем деце и трудимо се да кад год можемо утичемо на њихову хуманост. Ово је била права прилика и деца су се показала у правом светлу, јер кад смо видели да је наша акција успела њиховој срећи није било краја", каже Лела Стојнов, председница КУД "Абрашевић".

На хуманитарном концерту прикупљено је 163.000 динара што је довољно за куповину најсавременијег ЕКГ апарата. Постојећи у Служби хитне медицинске помоћи стар је шест година и често се квари. Лекари се сналазе на разне начине само да би пацијенти добили адекватну помоћ у право време, јер  често и секунде одлучују о нечијем животу.

"Много нам значи ова помоћ. Када нам је стари апарат у квару узимамо други из возила хитне помоћи, али не смемо дуго да га задржавамо, јер се не предвиђене ситуације код нас често догађају.Добро је да увек имамо резервни ЕКГ апарат", каже Мирослав Тепшић, директор Службе хитне медицинске помоћи Панчево.

У Хитној помоћи неопходни су и нови аспиратори, а у  КУД "Абрашевић" су обећали да ће убудуће бар два пута годишње организовати хуманитарне концерте, како би помогли и другим установама у граду да купе неопходне апарате или учила. Хумани Панчевци су им већ дали пуну подршку.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво