Милош Унић двоструки победник Франкофоније

Сваке године финале такмичења за Франкофону песму на нивоу целе Србије одржава се у Нишу, а једини који је два пута победио у финалу је Нишлија Милош Унић. На такмичењу се пријављују аматери који песме по избору изводе на француском језику.

Победа на такмичењу за Франкофону песму је значила и пут у Француску. Како Милош Унић прве године није добио путовање, то га је мотивисало да се још једном такмичи и провери колико је напредовао у певању.

"Мораш да кажеш искрено неке ствари кроз то што радиш и француски језик је један од најлепших језика на којем ви заиста можете да кажете оно шта мислите и шта осећате", каже Милош Унић.

Са много емоција, искрености и љубави изводио је песме које су га одвеле на путовање које је сањао целог живота.

"Та авантура и та коначна прилика да видим колико познајем тај француски језик и тај осећај да сте ви својим радом себе довели на једну такву авантуру је невероватан", каже Милош Унић.

Када не пева, Милош онда глуми у Академском позоришту у Нишу, а и редован је студент права за која каже да су му само хоби.

"Увек сам се на сцени осећао сигурно, јер имам њега за партнера и знам да не може апсолутно никаква грешка да се деси, јер обојица смо се научили да исто размишљамо", каже Петар Шчепихин, Милошев друг.

"Позориште ми је унело један нов живот, једну нову врсту васпитања, то је оно што је најбитније и ослободило ме је од тих окова које ми сами себи намећемо, а које нам и друштво намеће", каже Милош Унић.

Милошева највећа подршка је његова мајка Весна која уз осмех додаје да је он све само не правник.

"Увек сам му била подршка за оно што жели и за оно што га чини срећним док то ради, ја сам то видела док је у позоришту и док пева он је срећан", каже Весна Унић, Милошева мајка.

Милош као аматер глуми у позоришту шест година. Широм Србије добијао је награде за најбољу мушку бравуру, за глумачко остварење, за најбољу мушку улогу и како каже свака га подсећа да мора да настави напорно да ради.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво