Шампион изложбе петао Брама

Друштво за одгој голубова, расне живине, зечева и украсних птица "Високолетач" из Скореновца организовало је у свом селу 47. изложбу на којој су учествовала 22 удружења из читаве Србије са више од 600 ситних животиња.

Шампион изложбе је петао расе Брама којем је на изложби пријало друштво бројних украсних, свилених и шарених кокошака. Његов власник Роберт Ереш из Скореновца је поносан на свог љубимца којег је дуго спремао за наступ.

"Да би се добио овако леп петао неопходно је два, три месеца пред изложбу да има посебан режим исхране, а након тога постепено се смањује доза оброка. Драго ми је што се труд исплатио и што је баш мој петао најбољи у селу", каже Роберт Ереш из Скореновца.

Велику пажњу посетилаца привукли су и тркачки такмичарски-поштар голубови који могу без проблема да прелете 700 километара. Они захтевају посебан третман.

"То су спортски голубови који се тренирају за дуге стазе. Много је битна њихова исхрана и лекови, али најважније је да их волите, јер птице зависе од човека и негове љубави", каже Драган Поповић из Азање.

Изложбу су украсили разнобојни папагаји различитих врста и у Скореновцу их  је последњих година све више.

"Према нашим последњим истраживањима млади се све више опредељују за гајење украсних птица и живине, а све мање узгајају голубове.Једино још увек има голубара који гаје високолетаче", каже Тивадар Ереш, потпредседник друштва "Високолетач" Скореновац.

У општини Ковин сваке године помажу организацију оваквих манифестација.

"Много нам значе овакви догађаји и увек ћемо подржавати све што промовише традицију и љубав према животињама. Неговаћемо то и даље", каже Сања Петровић, председница општине Ковин.

Посебна признања добили су Богнар Ноел из Михајлова са највише изложених екпоната и Стефан Матовић из Ковачице као најмлађи учесник.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи