Уништен воћњак кикиндског пољопривредника

Није прошло ни месец дана откако су посечена четири полувековна храста на подручју кикиндске Шумице, а већ се догодио нови вандализам. Шумокрадице су практично уништиле воћњак кикиндског пољопривредника Радована Сивчева.

Кренувши бициклом да обиђе њиве  Сивчев је у први мах помислио да је залутао у атару, јер није могао да препозна свој воћњак, који је био практично уништен.

 

Од 32 стабла шљива остало их је 17. Осталих петнаест, пречника од 25 до 30 центиметара,  крадљивци су посекли и однели. Крошње су оставили. Штета је ненадокнадива, али пољочувари су  констатовали да је у питању само крађа пет кубика дрвета.

"Воћњак је посадио мој отац још пре 45 година. У питању су шљиве изузетно родне сорте "мађарица". Сваке године добијао сам преко сто килограма рода по стаблу, што ми је доносило пристојну зараду", јада се Сивчев.

Пољочуварска служба и полицијски службеници изашли су на место догађаја. Полиција је  издала штуро саопштење у коме констатује да је обавестила надлежног тужиоца и да „интензивно трага за починиоцем кривичног дела крађа", док у Пољочуварској служби нису хтели да се изјашњавају о догађају.

Но, није страдао само воћњак Сивчева. Још увек непознати, претпоставља се исти лопови, су код Радовановог  комшије, удаљеног неких 200 метара, исекли и однели једанаест стабала трешње и шљиве. Крај атарског пута који води до њихових њива одсечено је неколико багремова.

Очигледно је да је ове зиме сеча туђег дрвећа дошла некако као епидемија грипа. Ако је за утеху пољочувари, надлежне инспекције и полиција су протеклих два месеца против дрвокрадица поднели десет прекршајних и две кривичне пријаве.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи