До лекарског прегледа кликом на мобилну апликацију

Шабачки Дом здравља "Др Драга Љочић", прва је установа тог типа у Србији која има своју мобилну апликацију. Осим што могу да закажу преглед, помоћу ње, између осталог, грађани могу да питају, похвале или да се пожале на рад лекара.

На преглед код избараном лекара, Марко Рибић дошао је тачно на време. Термин језаказао помоћу мобилне апликације за коју је сазнао на друштвеним мрежама.

"У року два сата мислим да сам добио повратну информацију о тачном термину, појавио сам се. У међувремну сам заказао и другарици преглед, и њој је у року од 12 сати стигла повратна информација, врло брзо, без непотребног доласка у здравствену установу може да се закаже", каже Марко Рибић из Шапца.

На овај начин, од почетка године, преглед је заказало педесетак Шапчана, а апликацију је до сада преузело више од 170 особа.

"Користим мобилни телефон, али нисам чуо за ову апликацију, звучи супер, иновативно, нешто ново, лако. Не користим телефон, и не значи ми ништа", кажу грађани.

Информатичар Небојша Миловановић уз помоћ прве апликације овог типа у здравственом систему у нашој земљи, свакодневно комуницира са пацијентима.

"Често се дешава да пацијетни закажу када термини не постоје, недељом и слично, ми смо ту, наша служба је ту, веома смо ажурни, обавештавао их када закажу преглед, и када термини не постоје. Ми планирамо да уз андорид апликацију одрадимо и ИОС решење за Ипхон уређаје", каже Небојша Миловановић, информатичар Дом здравља "Драга Љочић" Шабац.

У плану је да се на овај начин гађанима омогући и провера статуса здравственог осигурања.

"То је оно што ми свакако технички можемо сада да радимо, упутили смо допис Дирекцији републичког Фонда здравственог осигурања да нам омогући тако нешто. Надоградња апликације ће ићи у неколико смерова, један од њих је интеракција са нашим службама које ће путем интерактивних клипова обучавати пацијенте за неке мануелне вештине, било да је то давање инсулина, било да је контрола пупка", каже др Бранко Вујковић, директор Дома здравља "Др Драга Љочић".

Рад и одржавање апликације која ће према речима надлежних смањити редове на шалтерима и пацијентима олашати одлазак код лекара, годишње, ову установу коштаће око 200.000 динара.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи