Сваки нови дан за Марију је нова победа

Професорка енглеског језика из Смедерева, Марија Милошевић, 2014. године, преживела је тешку саобраћајну несрећу на летовању у Тунису, након које је остала непокретна од врата на доле. У џипу, који се због неприлагођене брзине преврнуо, било је седам српских туриста, између осталих и њен супруг, али само је Марија задобила повреде од којих се и даље опоравља.

Само један тренутак туђе непажње, њу је вратио на сам сурови почетак. У болницама је провела 18 месеци учећи како да поново дише, гута и говори.

"Било је наравно када сам продисала сама највећа срећа и моја и мог супруга, тате и ближњих, али када сам проговорила, када су чули мој глас, то је био посебан осећај", каже Марија Милошевић.

А имала је цео живот испланиран. Требало је да иде у Норвешку и да ради као професор, да за себе гради неку бољу будућност. Данас, после готово три године од повреде, са ближњима, тражи начин да олакша себи живот.

"Највише ми је значила подршка мојих дугогодишњих пријатеља, не само финансијски, већ емотивно, јер вратили су ме у живот, јер опет сам се осетила нормалном", каже Марија Милошевић.

Никада није сама, јер зависи од помоћи других и за сада од једног апатара. Њен ослонац је њег супруг, тата, сестра и неговатељица. На кућној рехабилитацији је од јануара 2015. године, а следећи корак у лечењу требало би да буде третман матичним ћелијама у Москви за који је потребно издвојити 30 хиљада евра.

"Није захтевна, некад те душа заболи када ти каже, молим те почеши ме, дај му чашу воде", каже Силвана Стојановић, неговатељица.

"Био бих најсрећнији човек руке када би јој се повратиле", каже Тоза Милошевић, отац.

Први третман и физикална трерапија у Москви траје 21 дан. Марија им је већ послала своју медицинску документацији, а са клинике тврде да могу да је приме и пробају да јој помогну. Остало је још да прикупи новац. А у међувремену, ова храбра жена, ради преводе енглеског језика и свакодневно оповргава лоше прогнозе лекара, јер са сваким новим даном однесе по нову победу.

Рачуни за помоћ:

Динарски рачун: 160-5400101091046-23, Тоза Милошевић, Нушићева 8/35, 11300 Смедерево

Девизни: ДБДБРСБГ Банка Интеса ад Београд, Милентија Поповића 7б, 11070 Нови Београд, Сербиа
ИБАН РС35160543020066131484

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 227 065

број коментара 0 Пошаљи коментар