Загревање односа

У оквиру пројекта "Загревање односа" у Шапцу ове седмице бораве млади и омладински радници из Финске, Холандије и Србије. Тридесетак учесника на креативан начин, послаће поруку свету против неједнакости, говора мржње и дискриминације.

Комад вуне, сапун, топла вода и стрпљење, сасвим су довољни да се, без плетења и ткања, само ваљањем, направе разни употребни и украсни предмети. Марика Густавсон из Финске, ову технику показала је и ученицима ОШ "Ната Јеличић" у шапцу. У вуну су ставили принач и ваљањем направили звечке.

"Учимо једни од других, правимо заједно разне предмете, много се смејемо и волимо се", каже Марика Густавсон, Финска.

Циљ пројекта који финансира Холандска национална агенција за младе је промоција толеранције, различитости и мултикултуралности европског друштва.

"Срели смо се у Португалу, пре нашег сусрета ништа нисам знала о Србији, а мало и  Финској, и у мојој земљи има предрасуда, мислим да су ови пројекти веома добри, ако проводимо време заједно, више ћемо разумети једни друге", каже Марике ван Мертен, Холандија.

Младима и омладинским радницима из наше земље, Холандије и Финске, домаћини су Удружење грађана "Светлост" и шабачки Културни центар.

"Порука коју шаљемо је да је много лепше када радимо заједно, када живимо заједно, када не судимо на основу изгледа, на основу неких површних погледа на особу, треба да дајемо прилику свакоме, ово друштво ће бити много срећније ако укључи све своје чланове у заједницу", каже Гордана Мандић Радосављевић, председник УГ "Светлост".

У оквиру пројекта "Загревање односа" после три креативне радионице у Шапцу, сви  радови ће бити приказани на заједничкој изложби.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи