Црно јаре за срећан почетак

Славко Чечарић је прошле године одлучио да напусти Банатски Карловац и да започне нови живот у селу Николинци. Купио је козе, патке, кокошке и гуске, јер жели да се бави производњом здраве хране.

Ако је судити по првом јарету које је добио биће ово успешна година за њега. Овакво црно јаре се не виђа често и привукао је пажњу свих у селу,а  одмах је постао и газдин љубимац.

"Мени је било чудно, јер никад нисам видео црно јаре, кажу да је то реткост, али дешава се. Постоји веровање да овакво јаре доноси срећу и новац, тако да му се много радујем", каже Славко Чечарић.

Славко је црно јаре добио од  козе расе алпина и јарца који је ауторитет за све друге животиње  у дворишту. До краја године Славко жели да створи и јато од 100 патака и гусака, а било би му много лакше када би производњу удружио са својим новим комшијама.

"Треба му помоћи и желим први да се удружимо. Он је кренуо са узгојем коза, а ја ћу да купим мангулице. Планирамо овде да направимо кланицу и надам се да ћемо до краја године започети озбиљнију производњу здраве хране", Миша Василић.

Куће се у Николинцима продају по ниским ценама, иако овде постоје идеални услови за бављење сточарством, али нема довољно младих људи који би желели да се баве овим послом.

"Наши пашњаци су опустели, а постоје добри услови за сточарство, поготову ако се више нас удружимо имамо и веће шансе да успемо.Жеља ми је да помешамо разне врсте коза како би смо добили аутохтону расу која би била бољег генетског потенцијала од постојећег", каже Славко Чечарић.

Славко каже да већ сад има позиве од купаца који желе здраве домаће козје и пачје производе и сигуран је да ће моћи да заради солидну плату и на селу, радећи и дружећи се у природи са својим новим љубимцима.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи