Радници Института за јавно здравље уз директора

Запослени у Институту за јавно здравље у Крагујевцу, незадовољни су одлуком Управног одбора, који није подржао реизбор досадашњег директора те установе, Драгана Васиљевића. Сумњају да се иза такве одлуке, крију лични интереси.

Иза њега је својим потписима стао 131 од 135 запослених, али не и три члана Управног одбора које именује Влада Србије. Радници подржавају директора, јер је, како кажу, иза њега стоје резултати -дугови око пола милиона евра враћени, приходи удвостручени, купљена нова опрема, 
отворене савремене лабораторије.

Подсећају да је институт на тржишту и да 65 прихода сам остварује, а да би постављањем директора, све што су годинама заједно стварали, могло да пропадне.

Јелена Хаџић Радисављевић,  председник синдиката Института за јавно здравље у Крагујевцу, каже, да чланови УО које је именовала републичка Влада воде политику уз помоћ локалне власти.

Запослени у институ, додаје, ограђује се од било какве политике и оно што они раде, то је одбрана, једног успешног директора и установе.

И Драган Васиљевић, који је био једини кандидат за место директора, изненађен је одлуком УО да му не пружи подршку. Сматра, да је ту здравствену установу после вишегодишњег пропадања, поставио на здраве ноге.

Да запослени немају разлога за бригу, уверава председник Управног одбора, Мирослав Орешчанин. Негира наводе синдиката,  да иза одлуке чланова УО које именовала Влада Србије, стоје политика, и нептизам. Орешчанин каже, да разуме бригу запослених, али, уверава  да ће Институт и убудуће добро радити, без обзира ко буде на његовом челу. Позива радника, да дозволе, да се процес именовања директора, обави по закону.

Актуелном директору, мандат истиче 28. фебруара. Запослени, кажу да ће истрајати у намери, да поново буде изабран и најављују, да ће се наредних дана обратити свим надлежним органима у држави. Предсдник УО поручује, да ће своју одлуку проследити оснивачу, Министарству здравља и Влади Србије, који ће одлучивати о даљим поступцима.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво