Паваротију у част

Новогодишњи концерт синоћ у нишкој хали Чаир под називом "Паваротију у част" одржала је Омладинска филхармонија "Наиссус". Најпопуларније оперске арије и поп песме, које је певао Лучано Павароти, извели су три тенора - гости из Италије, мексиканка Неиви Мартинез И наша поп певачица Ивана Јордан.

Стваралаштво Лучана Паваротија инспирација је за музичаре, а нарочито певаче широм света и после тачно десет година од његове смрти.

"Павароти је својим предивним гласом увео је промене у класичној музици користећи модерну поп музику, али је он пре свега био и остао најбољи оперски певач", каже Марко Фрусони, тенор.

Младим музичарима члановима омладинске филхармоније уз њиховог диригента и оснивача Зорана Андрића овакви наступи много значе.

"Разговарамо са солистима како они функционишу у другим оркестрима у другим светским оперским кућама, оркестрима и у сваком случају свако искуство са њима и овде у Нишу, рецимо Марко Фрусони је овде трећи пут, је феноменално", каже Милан Ракић.

"Дружење је феноменално, многа нова дела сам свирала тако да сам баш задовољна", каже Кристина Крсмановић.

Овај концерт ништа мање значајно искуство није и за искусније ствараоце - поп певачицу Ивану Јордан и мексиканку Неиви Мартинез која пева у бечкој опери.

"Пресрећна сам што сам овде, први пут сам у Србији у Нишу и радујем се сарадњи са маестром Зораном Андрићем", каже Неиви Мартинез, сопран.

"Филхармонија младих како у Нишу "Наиссус" тако и у Београду то је негде зрно из ког се рађају музичари који ће свирати у другим свим оркестрима", каже Ивана Јордан, поп певачица.

Поред познатих арија публику у хали Чаир, посебно је одушевило извођење песме "Тамо далеко".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи