У Трговишту распуст до 16. јануара

У Трговишту је на снази ванредна ситуација због снега и ниских температура. У разуђеном брдско-планинском подручју још има непроходних путева до села и махала. Сва расположива механизација је на терену.

Када су ургентне ситуације, по позиву мештана, машине се крећу од једног до другог краја општине, крче пут. До породице Ристић у Горњем Стајевцу код Трговишта, део пута мора и да се препешачи.

Ристићи живе у тешким условима, од социјалне помоћи и дечјег додатка. Потребне су им намирнице, топла гардероба.

"Помоћу кубета се грејемо, требало је дрва да дотерам из другог села, али нисам могао. Па се секирам, уносим, цепам, да се дете и ја грејемо", каже Славко Ристић. "Треба нам шпорет, за хлеб, за све."

Радници центра за социјални рад у Трговишту су са ватрогасцима стално на терену. До десет породица су током ледених дана допремили неопходне намирнице.

 "У сарадњи са Црвеним крстом и локалном заједницом предузели смо све неопходне активности како бисмо дошли до угроженог становништва", истиче Миодраг Стојановић из Центра за социјални рад у Трговишту.


Ненад Крстић, председник Општине Трговиште, каже да на позив иду да помогну болесним и старијим људима: "За сада превазилазимо кризу, нисмо имали значајнијих потешкоћа."

Активиране су све службе, механизација чисти путеве до села и заселака, али и у центру општине где има доста снега. Због ванредне ситуације ученицима из Трговишта продужен је распуст до 16. јануара.

Река Трипушница пролази кроз центар Трговишта, делимично је залеђена, али није угрожен водоток, уредно је снабдевање грађана водом.

Око 1.300 километара локалних путева чисти дванаест машина јавних и приватних предузећа. Две трећине путних праваца у Трговишту је проходно.

 rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи