Кикиндска вајарка чланица Европске академије наука

Вајарка из Кикинде мр Мирослава Којић инаугурисана је у академика Европске академије наука. Огранак академије у Београду основан је 2013. године, броји педесетак чланова од којих је девет уметника.

Мирославу Којић за редовног члана престижне академије препоручиле су четири деценије просветно-васпитног рада, објављени научни и стручни радови, књиге и приручници, затим чланство у домаћим и међународним стручним организацијама, друштвима и удружењима, бројне самосталне и групне изложбе, учешћа на уметничким симпозијумима и ликовним колонијама,те награде и признања и  њене скулптуре у музејима, галеријама и јавним установама и просторима широм света.

Мирослава, која се бави углавном вајањем у глини, истиче да је скулптура апстрактна, има облике биоформе и то се, кажу, препознаје у њеној скулптури од почетка.

Мирослава Којић је једна од иницијатора Интернационалног симпозијума скулптуре у теракоти у Кикинди, а радни век завршила је као професор кикиндске Високе школе струковних студија за образовање васпитача.

"Младим васпитачима било које струке препоручујем да се апсолутно предају раду и да приоритет дају васпитаницима, а не себи", поручује Мирослава Којић.

Европска академија наука има за циљ да доприноси унапређењу, благостању, заштити околине, као и да промовише европске вредности, науку и иновације. Центар академије је у Стразбуру, окупља преко две хиљаде чланова, а међу њима је и 31 нобеловац.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745
                                                                        

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво