Аутобуска станица у Панчеву отворена за бескућнике

Иако није било редовних полазака аутобуса, ни путника, Аутобуска станица у Панчеву отворена је за бескућнике. У Аутопревозу Панчево кажу да током ноћи овде дође и до 30 људи који немају где да оду да би се угрејали.

Прошла је поноћ. Пада снег, а температура је минус 19 степени. На улици нема нигде никога, све је затворено, једино ради још аутобуска станица иако је последњи аутобус одавно отишао. Отворена је, јер у овим леденим ноћима једино је сигурно уточиште бескућницима.

Током ноћи овде дође и до 30 људи који немају где да оду да би се угрејали. Ко се први смести поред радијатора дуго га чува, јер су сви промрзли и много им значи да имају бар једно топло и сигурно место где могу да проведу ноћ.

"Много нам значи ово место, јер нам нико до сад није помогао. Немам где, гладан сам и хладно ми је", каже један старији бескућник.

Поред њега седи млађи човек и док не одваја руке од радијатора каже: "Немам нигде ништа. Наравно да ми је хладно и немам другог избора него да дођем овде да преноћим".

На аутобуској станици важе иста правила за све и дању и ноћу и могу овде сви да се сместе под условом да не уносе алкохол.

"Одлучили смо да отворимо врата овим људима и да их примимо на станицу. Тако ће бити све док трају ови изузетно хладни дани. Они су неприметни и не праве никакве проблеме", каже Ненад Ракић, заменик директора АТП-а Панчево.

Бескућници кажу да се сналазе како знају и умеју и да спавају где стигну. Ноћи проводе и по напуштеним подрумима, а има их и по лифтовима у солитерима. Од Црвеног крста и локалне самоуправе не траже много, само мало чаја и парче хлеба, бар док не стигну топлији дани, бољима се не надају.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара