Захвалнице најбољим медицинским радницима

У Дому здравља "др Драга Љочић" у Шапцу, свечано су уручене годишње захвалнице "Љубинка Поповић" за најбоље медицинске сестре и техничаре. Награда носи назив по њиховој колегиници која је прошле године убијена на радном месту.

Милија Селенић, једна од добитница годишње награде шабачког Дома здравља, у Служби за заштиту одраслог становништва, у којој је радила и Љубинка Поповић, запослена је више од две деценије.

Пред крај радног времена, у Здравственој станици у Јевремовцу, обавља административне послове и стерилише инструменте. За награду су је предложиле колеге и пацијенти.

"Пацијент овде добија и поштовање и разумевање и осмех и лепу реч и одговарајућу терапију што је најважније. Дугогодишњим радом у овој установи многе пацијенте познајем и лично и знам и њихове картоне напамет скоро више од пола њих", каже Милија Селенић, Служба за заштиту одраслог становништва.

У знак сећања на Љубинку Поповић, годишње награде, добило је осам медицинских сестара и техничара из свих служби шабачког Дома здравља.

"Исто тако нас обавезује да свој посао радимо још одговорније и још посвећеније нашим пацијентима и свима осталима који користе наше услуге", каже Александра Митрович, Служба поливалентне патронаже.

"Ова награда би требало да подстиче здравствену заштиту не само за пацијенте него и заштиту на раду здравствених радника", каже Ана Радовановић, Служба гинекологије.

Награде за досадашњи рад и ангажовање добиле су и Радојка Дикосавић, Служба стоматологије, Радмила Зељић, амбуланта Прњавор, Сузана Димитријевски, Служба Хитне медицинске помоћи, Љиљана Дјукић, Служба кућног лечења и Славица Матић Панић из Службе за здравствену заштиту деце.

Руководству Дома здравља захвалила се и ћерка Љубинке Поповић, Јелена, која је нагласила да је од трагичног догађаја, када је пре годину дана убијена њена мајка на радном месту, ова здравствена установа била уз њену породицу.

Поред сећања на Љубинку Поповић, годишња награда требало би да подстиче хуманост и посвећеност код свих људи и мотивише младе који изаберу овај посао.

"Идеја је и да подсетимо све оне који доносе одлуке да је безбедност и право на рад један од основних права сваког од нас и наравноздравствених радника и желимо да се о безбедности здравствених радника говори, и да се системски реши, а не само када се нешто лоше деси да онда причамо о томе", каже др Бранко Вујковић, директор Дома здравља "др Драга Љочић".

У шабачком Дому здравља, ради 188 медицинских сестара и техничара. Од овог јануара, поред годишње, најбољи радници, добијаће и месечне захвалнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво