Pотари за бебе

Новогодишњи празници почели су берићетно у шабачком породилишту. Представници Ротари клуба наградили су традиционално поклонима девојчицу и дечака који су рођени на Божић.

Малена Лили, прва је беба рођена на Божић у шабачком породилишту, али и прва принова својој двадесетдеветогодишњој мајци, Тањи Цветановић.

Радост рађања на велики празник, увећали су представници Ротари клуба Шабац који су им уручили поклоне, лежаљку за бебу и играчке.

"Осећам се као најсрећнија особа на свету. Ово ми је најлепши поклон који сам могла да пожелим у овој години. Верујем да ће и њој бити лепо док се буде љуљала у носиљци коју смо добили", каже Тања Цветановић.

Божићну акцију Ротари клуб организује седми пут, дарујући прворођену девојчицу и дечака на Божић.

"Као вид радости после Божића, како за родитеље тако и свих нас, јер се побољшава наталитет. Једина и највећа срећа и осмех је рађање новог детета и побољшање наталитета, а даље сви треба да се боримо да сутра та деца имају бољу будућност", каже Даница Миловановић, председница Ротари клуба Шабац.

Од почетка године, у шабачком породилишту рођене су 24 бебе, 13 девојчица и 11 дечака, који најављују берићетну годину.

"Ова година је почела мушком бебом, а Божић нам је донео девојчицу. Ако је судити по народном веровању, да Божић доноси родност и плодност у наредној години, онда ћемо је имати због   девојчице, као будуће мајке са родноћу и плодноћу", каже др Дарко Вукојчић, гинеколог.

Шапчани верују да ће број нових суграђана у 2017. години премашити цифру од прошле године када је рођено укупно 1.307 беба.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво