Хумани Књажевчани - Представа за Анђелу

Позоришном представом под називом "Да се не заборави" ученици књажевачке основне школе "Димитрије Тодоровић Каплар" подсетили су суграђане на старе божићне обичаје, али и на то колико је важно бити хуман и помагати онима којима је помоћ потребна. Представа је део њихове акције коју су покренули ученици два одељења четвртог и два одељења осмог разреда за помоћ другарици Анђели Ђошић оболелој од леукемије.

Са својим другарима Анђела је глумила у представи "Да се не заборави" када је она премијерно изведена пре месец дана. У међувремену Анђелино стање се погоршало и она се сада налази на лечењу у Нишу. Деца из IV 3, IV 4, VIII 3 и VIII 4 одлучила су да помогну на свој начин.

"Представу смо овог пута одиграли у хуманитарне сврхе јер желимо да помогнемо нашој Анђели која је оболела од тешке болести", каже Анђелина другарица Милица Ђорђевић, док се Миља Стојановић нада да ће се њиховом позиву за помоћ осим ђака и наставника одазвати и други Књажевчани.

Учитељица Мирјана Радовановић каже да је Анђела једном већ победила леукемију, али да јој се болест недавно вратила:

"Оног тренутка када смо сазнали шта се са њом поново дешава, на све начине смо покушали да помогнемо, онако како можемо и колико је у нашој моћи."

Добровољне прилоге Анђелини другари почели су да прикупљају прво у школи, уз помоћ и подршку учитеља, наставника и родитеља.

"Већ смо доста новца сакупили од самог почетка. То ће нашој другарици сигурно много да значи", каже Алекса Динић, Анђелин школски друг.

"И у свакој наредној акцији имаће нашу пуну подршку. Драго нам је да се од малих ногу уче хуманости и да треба да помажу другим људима", истиче Јасмина Динић, један од родитеља који са својом децом учествују у прикупљању помоћи за њихову другарицу.

За помоћ у лечењу оболеле девојчице, њени другари успели су до сада да сакупе више од 60.000 динара.

Прикупљање помоћи за Анђелу Ђошић још једна је у низу хуманитарних акција које су ових дана организоване у Књажевцу. За лечење осмогодишњег Луке Тасића и Давора Милутиновића општина је издвојила милион динара намењених организованом дочеку Нове године, радници фабрике обуће "Фалк Ист" одрекли су се дела својих зарада у корист малог Луке, а Удружење мултипле склерозе, у сарадњи са Завичајним музејом, организовало је продајну изложбу рукотворина својих чланова за помоћ Давору Милутиновићу.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво