Врњачка Бања препуна гостију за Нову годину

Током ове године Врњачку Бању је посетило око 180.000 гостију и остварено преко 700.000 ноћења. Тренд одличне посећености настављен је и за новогодишње празнике које наша најпознатија бања дочекује спремно и с импресивним резултатима у побољшањау целокупне инфраструктуре и укупне туристичке понуде.

Успешну 2016. годину Врњачка Бања завршиће веома добром посетом страних и домаћих гостију за новогодишње празнике.

"Очекујемо око 6.000 гостију и сви наши хотели, посебно они најрепрезентативнији биће пуни. Вероватно је ово преломно време у даљем развоју Врњачке Бање. Почетко следеће године решиће се судбина и хотела који су у лошијем стању и то је један од разлога да с великим оптимизмом чекамо Нову годину", каже Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачка Бања.

Међу страним гостима током празника у бањској лепотици на обронцима Гоча највише је бити Бугара, њих око пет стотина. По речима Жикице Патновића, власника туристичке агенције СПА Травел, ова Нова година биће рекордна у броју странаца у последњих 30 година. Поред бугарских гостију допласке су уговорили туристи из Русије, Француске, Мађарске, земаља из окружења. а што се тиче наших гостију највише их је из Новог Сада и Београда.

Места за дочек има у појединим ресторанима и кафићима док су хотели с високим категоријама распродати много раније.

Маја Реметић из Хотела Соларис истиче да у њиховом објекту госте очекује врхунска кухиња, услуге велнес центра, прворазредна музика и један дан гратис за оне који се одлуче за тродневни аранжман. Врхунска услуга је и у хотелу Краље, где дочек по особи кошта 95 евра.

Крај године наша најпознатија бања дочекала је с десетима километара реконструисаних приступних путева, уређеним фонтанама, централним парком, летњом позорницом.

Председник општине Бобан Ђуровић с великим задовољством каже да ће успешном продајом четити хотела угледним пословним људима Врњачка Бања стати у круг најпознатијих дестинација европског континенталног туризма.

Ове године неће бити организованог дочека на врњачкој променади али ће сви други садржаји омогућити пријатан новогодишњи дочек и одмор у Врњачкој Бањи.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи