Помоћ за школу у Сирогојну

За мање од годину дана, колико је прошло од њеног оснивања, швајцарска Хуманитарна организација "Ствар срца", донирала је око 15.000 франака за две школе у ужичком крају. Најпре су донирали изградњу игралиште за ужичку шлолу која образује децу са сметњама у развоју, а сад и набавку намештаја за школу у златиборском селу Сирогојно.

За кратко време, по други пут у Србији, тачније у ОШ "Саво Јовановић Сирогојно" у Сирогојну, којој су донирали  намештај за опремање два кабинета и три учионице, пре свега за најмлађе од стотинак овдашњих основаца.

"Пре је све било некако испрљано, а сада све чисто. Хоћете ли чувати то? Да", каже Ђорђе Стаматовић, ученик.

"Књиге сада држимо испод клупа и много их је лакше држати испод клупа него у ранчевима", додаје Јована Петровић, ученица.

"Наша школа је на овај начин добила три савремено опремљене учионице и са овим можемо да побољсамо услове рада као у школама у граду", каже Снежана Мићовић, директорка ОШ "Саво Јовановић Сирогојно" у Сирогојну.

Иако постоји тек годину дана, Хуманитарна организација "Ствар срца",  успела је да анимира велики број оних који су спремни да помогну, пре свега школама и дечијим институцијама у Србији.

"Наш циљ је да упознамо Швајцарце са Србијом, да виде да је у суштини Србија нормална земља којој је потребна помоћ, али није свет трећег разреда као што многи мисле", каже Горан Топаловић из Цириха.

"Сирогојно је јако познато, али опет ми заборављамо основ, а основ јесу деца и добро школовање је база за будућност", каже Веселинака Топаловић из Цириха.

После Ужица и Сирогојна, најављују помоћ за "Дечије село" у Краљеву, али и подсећају да су ту и за друге којима је помоћ потребна.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552
 
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи